Heb jij last van je darmen? Probeer dan eens probiotica

Last hebben van je darmen in natuurlijk in meerdere opzichten ontzettend onplezierig. Het kan zelfs zo erg zijn dat er geen andere mogelijkheid is, dan het verwijderen van een stuk van je darmen. Met name de blindedarm zien we vaak dat die met enige regelmaat operatief moet worden verwijderd. Uiteraard zijn er daarnaast nog de dunne en ook dikke darm, die beide zo hun eigen belangrijke functie hebben in het menselijk lichaam. Waar je in bepaalde gevallen de balans in je darmflora met een probiotica kunt verhelpen, is dit ook in een deel van de gevallen niet mogelijk. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat wanneer je perforaties in je darmen hebt, het innemen van een probiotica geen zin heeft Om je een idee te geven bij welke eventuele klachten het innemen van probiotica wel zin heeft, hebben we een aantal veelvoorkomende klachten voor je op een rijtje gezet.

Ontstoken blinde darm

Eén van de meest veel voorkomende darmproblemen, is een ontstoken blinde darm. Dit is dan ook direct iets waar je met probiotica niets tegen kunt doen. een ontstoken blinde darm (appendicitis) is een veelvoorkomende aandoening waarbij de appendix, een klein orgaantje aan de buikwand, geïnfecteerd en gezwollen is. Het kan ernstige complicaties veroorzaken en kan alleen worden behandeld met chirurgie. Symptomen van een ontstoken blinde darm zijn buikpijn, koorts, misselijkheid, braken, verminderde eetlust, constipatie of diarree. Als je vermoedt dat je een ontstoken blinde darm hebt, moet je direct contact opnemen met je arts. Mocht je twijfelen hoe dit voelt, dan kunnen we je verzekeren dat je dit direct merkt op het moment dat het zover is.

Darmperforatie

Darmperforatie is een ernstig medisch probleem waarbij een gat in de darmwand wordt gevormd. Dit kan gebeuren in de dunne darm, maar ook in de dikke darm. Darmperforatie kan worden veroorzaakt door een trauma, zoals een ruggenmergbeschadiging of een operatie waarbij de darmwand wordt aangetast. Het kan ook worden veroorzaakt door een infectie of een tumor. De symptomen van darmperforatie in de dikke darm omvatten hevige buikpijn, koorts, misselijkheid, braken, diarree en winderigheid. De patiënt kan ook een algeheel gevoel van zwakte ervaren. Als de perforatie niet wordt behandeld, kan de infectie zich uitbreiden en kan de patiënt in shock raken. In dit geval kan het zelfs levensbedreigend zijn.

Chronische darmklachten probeer Probiotica

Naast de bovengenoemde ‘acute’ darmklachten, kennen we ook de langdurige, ook wel chronische darmklachten. Deze darmklachten zijn vaak een stuk lastiger te behandelen en kunnen zorgen voor tal van onaangename problemen waaronder buikpijn, diarree, verstopping, winderigheid, gewichtsverlies, vermoeidheid en een opgeblazen gevoel. Sommige mensen ervaren ook problemen met het eten van bepaalde voedingsmiddelen. Vaak is het enige wat je hieraan kunt doen, het aanpassen van je voeding, het nemen van supplementen van webshop voedingssupplementen of eventueel toch een medische ingreep. Eén van de bekendste chronische aandoeningen van de darmen, is de ziekte van Crohn. De ziekte van Crohn is een chronische darmziekte die alle delen van het maagdarmkanaal kan aantasten. De ziekte uit zich door diarree, buikpijn, gewichtsverlies, vermoeidheid en andere symptomen.

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Toonstoertocht.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart