Sarah Gigante in herstel na hartzeer

De regerend Australisch kampioen tijdrijden Sarah Gigante (Tibco-SVB) is op weg naar herstel na het ontwikkelen van een hartaandoening in de afgelopen maanden.

volgelingen van Gigante’s Instagram-pagina zal de 21-jarige de afgelopen maanden foto’s en video’s van ziekenhuisafdelingen hebben zien posten, en van haar langzame terugkeer naar paardrijden sindsdien. Tot nu toe was niet duidelijk wat het probleem was.

In een artikel op haar website op dinsdagmiddag Amerikaanse tijd gaf het Tibco-SVB-team van Gigante details over de benarde situatie van de rijder.

“Sarah begon begin augustus hevige pijn op de borst te krijgen, waardoor ze in het ziekenhuis moest worden opgenomen in Girona”, zegt teamoprichter Linda Jackson. “Het was een ongelooflijk enge tijd voor Sarah, haar familie, haar teamgenoten en iedereen die haar kent.”

Medische professionals waren aanvankelijk niet in staat om de oorzaak van Gigante’s pijn op de borst vast te stellen, maar uiteindelijk werd bij haar de diagnose myopericarditis gesteld – een ontsteking van zowel de hartspier als het hartzakje, de fibreuze zak rond het hart.

Na meerdere bezoeken aan het ziekenhuis en na onderhandelingen over COVID-gerelateerde reisproblemen, kon Gigante eind oktober thuiskomen in Australië. Sindsdien rijdt ze op een e-bike als onderdeel van haar herstel.

“Het zal even duren voordat Gigante weer fulltime kan trainen, maar op dit moment ben ik heel blij dat Sarah aan de beterende hand is”, zei Jackson. “Hartaandoeningen zijn altijd eng en we maakten ons grote zorgen om haar gezondheid. Sarah is een ongelooflijk getalenteerde wielrenner, en ze is ook een geweldig persoon. Ik ben zo blij haar weer te zien lachen.”

Het is een moeilijk jaar geweest voor Gigante. Terwijl 2021 goed begon met een verdediging van haar Australische tijdrittitel, ging het bergafwaarts in april toen ze drie botten brak bij haar debuut Flèche Wallonne.

Ze kon zich op tijd herstellen om Australië te vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in Tokio, waar ze 11e eindigde in de tijdrit en 40e in de wegwedstrijd. Maar ze zou al snel het ziekenhuis in en uit gaan met een hartkwaal.

“Het zijn een paar zware maanden geweest sinds Tokio”, zei Gigante. “Ik had nooit gedacht dat mij dit zou overkomen. Het was niet fijn om alleen in Spanje te zijn toen het allemaal begon, maar ik heb het geluk dat ik het beste ondersteuningsnetwerk ooit heb.

“Mijn broer, en later mijn moeder, vlogen allebei over om bij mij te zijn. Het was ook leuk om bij mijn teamgenoot en huisgenoot Kristen Faulkner te zijn als ze terugkwam van haar races.”

“Ik voel me nu zoveel beter, maar ik moet langzaamaan weer gaan fietsen, gewoon om voorzichtig te zijn. Het is een beetje frustrerend, maar ik ben vooral heel blij dat ik op weg ben naar herstel en kijk ernaar uit om er in het nieuwe jaar weer uit te komen.”

De tijd van Gigante bij Tibco-SVB loopt nu ten einde na twee verstoorde seizoenen. Ze is gecontracteerd om van 2022 tot 2024 met Movistar te racen.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Toonstoertocht.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart